2023/2024

LPT Summer Girls

Super týden plný rozmanitého programu je za námi. Vyráběli jsme, tvořili, šili, sportovali, vařili, zajeli si na výlet do Domu přírody a vyzkoušeli si výrobu v dílničkách a hlavně si užili skvělou zábavu.

LPT Hotel Transylvánie

Příměstský letní tábor Hotel Transylvánie byl plný tematických her : ,,Osvoboď Drákulu, osiřelý pařát, hledání a luštění vzkazů, vlčí smečka...Výtvorů : tvoření Blobbyho, výroba hotelu, klíčenky.. Navštívili jsme koupaliště Mikulov a zakončili tábor stezkou odvahy. Děti spolupracovaly v týmech i samostatně.

LPT Nerf

Letní příměstský tábor Nerf proběhl 19.-24. srpna 2024. Děti si užily týden plný pohybu a adrenalinu. Zahrály si originální seznamovací hry, řízené přestřelky, nejrůznější aktivity a hry s nerfkami.

LPT Minecraft II. 2024

Svět krychliček ožil toto léto u nás na Domečku již podruhé. Cestovali jsme po nekonečné mapě. Schovávali se spolu před příšerami, stavěli, bořili a vše možné co k této hře patří. Tábor byl plný zábavy a dobrodružství. Zahráli jsme si společně nespočet nejrůznějších her.

Letní pobytový tábor v Kamenici nad Lipou

Pobytový tábor Tajemství pána z Kalicha

S dětmi jsme strávili začátek srpna na pomezí Jižních Čech a Vysočiny, v krásném prostředí lesů a rybníku, v Kamenici nad Lipou. Dětský tábor Kalich je úžasným místem s širokým využitím. Celotáborová hra byla naplánovaná jako dobrodružství v podobě odhalení tajemství vodníka z rybníka Kalich. Vodník přišel o svých dvanáct dcer a našim úkolem bylo zjistit, co se stalo a kde se dcery nyní nacházejí. Některé úkoly jsme plnili ve skupinkách, jindy samostatně. Týmovou spoluprací se podařilo všechny dcery objevit. Fantazie dětí jela na plné obrátky, a i díky tomu, že byly děti vnímavé a motivované, tak se podařilo, že děti hledání bavilo a byly do objevování plně ponořené. Často překonávaly samy sebe, své možnosti a někdy vystoupily ze své komfortní zóny. Vyzkoušely si spoustu nových outdoorových her i dovedností.

Letní pobytový tábor byl pro děti skvělou příležitostí k utužování přátelství, protože jsme byli malý tábor, většinou se děti znaly ze stejné vesnice či školy.

Užívali jsme si velmi příjemné letní počasí. Celý den jsme trávili venku, v lese, u rybníka, v rybníce, na lodičkách, na louce, na hřišti, či v areálu tábora. Nechyběl ani táborák. Náš tábor měl vše, co se dá za jeden týden stihnout. Věříme, že se podařilo dětem zpestřit prázdniny v přátelské atmosféře se spoustou zážitků.
 

LPT Taneční

V pondělí 5. srpna se náš Domeček rozpohyboval do rytmů tance! Skvělé vedoucí Lara Příbramská a Kateřina Valeriánová nacvičily s holkami několik choreografií, natáčely videa, hrály na kytaru a společně si zazpívaly, uspořádaly soutěž v bettle, cvičily, ale také nezapomněly relaxovat. Také jsme se stihli zastavit na místním koupališti a užili si vodní radovánky. 

Tábor Domeček v přírodě

Příměstský letní tábor Domeček v přírodě, to je pět dní strávených v těch nejkrásnějších koutech Mikulova. Pro děti byl připraven bohatý program zejména v přírodě, pozorování a poznávání živočichů, rostlin a přírodních zákonitostí. Nechyběly naučné a dovednostní hry, které byly zpracované tak, aby se při nich děti zábavnou formou něco dozvěděly o pálavských unikátech z říše rostlin a živočichů. Tábor jsme pořádali ve spolupráci s Agenturou ochrany přírody a krajiny ČR, Správou CHKO Pálava. Děkujeme všem pracovníkům Správy CHKO Pálava.

Tábor Jump

Aktivní sportovní tábor plný pohybu. Hlavní náplní bude atraktivní způsob cvičení, kdy se pojí taneční rytmus se skoky na trampolínce. Cvičení zahrnuje kombinace rychlých a pomalých poskoků, dynamický sprint, balancování, silové prvky a strečink. Dále vyzkoušíme nový cvičební směr ve světě fitness DrumToFit. Je inspirován hrou na bicí - bubnování a posilování na velkých míčích. Novinka přináší zábavu, psychické uvolnění a radost z pohybu. DrumToFit je výjimečným cvičením z hlediska fyziologie, zábavnou formou procvičujete horní i dolní část těla. Jednoduché, promyšlené propojení tanečních a aerobikových kroků s bubnováním na velké míče (stable ball) pomocí paliček (balanced stick). Koncepčně propojuje aerobní a posilovací cvičení a tím se maximalizuje efekt spalování a následného zpevňování celé postavy. Nebude chybět skok do výšky, sportovní aktivity, cvičení v přírodě, hry, skvělá zábava a zasloužený relax.

Tábor Minecraft I.

Svět krychliček ožije toto léto u nás na Domečku. Budeme cestovat po nekonečné mapě. Schováme se spolu před příšerami, budeme stavět, bořit a vše možné co k této hře patří. Vydejme se společně na výpravu plnou dobrodružství.

Tábor Jurský svět

Tábor jsme si skvěle užili, došlo na výrobu (dinosauři z kartonů, výroba masek, dinosauři ze samotvrdnoucí hmoty, butony aj.). Hráli jsme spoustu tematických her (,,Dobývání ostrova, Velociraptor, Zachraň kamaráda ze spár T- Rexe, Uteč, štafetová podoba".). Dolovali jsme vykopávky, hráli míčové hry. Poslední den jsme zakončili stezkou odvahy, kterou děti zvládly skvěle.

Sportovní tábor

Sportovní tábor plný sportu a pohody se letos opravdu povedl. Na děti čekal program jako základy atletiky, gymnastiky, skok vysoký, florbal, oblíbený minigolf, fotbal, tenis, základy lezení a mnoho dalšího. Doplněny o znalosti ze světa sportu.

Kreativní tábor

Letní příměstský Kreativní tábor odstartoval 8. července. Každé ráno začínáme s hrami a po svačině se vrhneme na vyrábění.

Co jsme již stihli a co nás čeká? Děti si vytvořily květináče a zasadily kytičku, vyrobily si šperk a záložku z pryskyřice, náramky přátelství z korálků, ušily si vonný polštářek, malovaly si na letní tašku.

V nadcházejících dnech si děti vyzkouší malbu na plátno květeny na Turoldu, tvoření misek ze samotvrdnoucí hmoty, šperky z drátků aj.

Tábor jsme ukončili v pátek 12. července výstavou tvorby dětí pro jejich nejbližší.

zobrazeno 1 – 12 z 44