2023/2024

Dancing Queens Czech Dance Tour Brno 2024

Taneční skupina z kroužku Dancing Queens se v sobotu 20. dubna zúčastnila soutěže Czech Dance Tour v Brně.
V kategorii Junior Street Dance Hobby vybojovali 4. místo a 5. místo za dvě taneční formace.
Dancinq Queens postoupili na Mistrovství Moravy, které se uskuteční 8. května ve Zlíně.
Moc vám gratulujeme a už nyní držíme palce! Děkujeme za krásnou reprezentaci a vedoucí Laře Příbramské za skvělou přípravu.

Den bez úrazu

Jako každý rok DDM Mikulov ve spolupráci s Městskou policií uspořádalo prřo 0. a 1. ročníky místních základních škol Den bez úrazu.

Děti ve skupinkách navštěvovaly stanoviště, kde je čekaly aktivity a malé přednášky o tom, jak se bezpečně chovat. Seznámily se s rodinou Neplechů, učily se, jak má vypadat správná výbava kola a jak na kole bezpečně jezdit, jízda zručnosti na koloběžkách a dvě stanoviště, na kterých se dozvěděly, s jakými nástrahami se mohou setkat v běžném životě.

Seminář kreslení pravou mozkovou hemisférou

V úterý 16. dubna  2024 jsme pro děti z výtvarného kroužku Paletka přichystali seminář pod vedením paní Lenky Jadrné, MBA.

Již pátým rokem na ZŠ Hraničářů v Mikulově probíhá ve výtvarných výchovách "kreslení pravou mozkovou hemisférou" pod vedením Lenky Jadrné, která před lety kurzem prošla a chtěla neobvyklou metodu předat dále. Tento kurz upravila pro žáky základních škol nejen časově, ale i citlivě přizpůsobila vnímáním dle věku dětí.

Metoda je výborná nejen pro dysgrafiky, dyslektiky, ale i pro ty, kteří mají pocit, že kreslit neumí. Touto metodou namalovat obrázek se naučí opravdu každý.

Na konci hodiny mají radost a pocit sebevědomí nejen děti, ale i samotná lektorka, která nenápadnou formou otevřela nové možnosti vnímání prostoru. Jen je potřeba poznat jiný úhel pohledu, než který známe. Metoda je určena pro všechny věkové kategorie.

Stonožka 2024

V sobotu 6. dubna proběhl 19. ročník taneční přehlídky Stonožka 2024.

Rodičům, příbuzným a našim příznivcům, děti z kroužků DDM představily svá vystoupení. Zúčastnily se děti od 3 do 17 let!

Děti se moc snažily a i přes nervozitu z velkého pódia vše krásně zvládly. Byla to i pro ně taková velká generálka na vystoupení na Slavnosti města Mikulov, které se bude konat v sobotu 18. května od 12:20 hod.

Děkujeme všem vedoucím za přípravu a také skvělé moderátorce a naší vedoucí kroužků z Drnholce paní Mgr. Bronislavě Šimčíkové!

Záznamy z přehlídky naleznete na YouTube, do vyhledávače si zadejte Alena Domeček: Stonožka 1. část 2024 / Stonožka 2. část 2024

Gymnastické závody v Drnholci

V pátek 22. března 2024 jsme se zúčastnili gymnastických závodů v Drnholci.

Za DDM Mikulov se zúčastnilo v 1. kategorii 15 dívek a 1 chlapec, v 2. kategorii 11 dívek a ve 3.kategorii 4 dívky. První kategorie soutěžila v přeskoku přes bednu, kozu a prostná. Druhá kategorie soutěžila na lavičce a prostná. Třetí kategorie soutěžila na kladině a prostná. Do dalšího závodu, který se bude konat dne 24. 4. 2024 v Drnholci, postupuje 6 dívek z každé kategorie a 3 dívky ze 3. kategorie.

Všem gratulujeme a těšíme se na další reprezentaci.

Výsledková listina:

Kategorie 1. - 2. třída:

1. místo Ester Řešilová

2. místo Natalia Bačová

3. místo Naomi DeRosa

4. místo Nina Bešterová

5. místo Noemi Ledvinová

6. místo Laura Karbulová

Kategorie 3. - 5. třída:

1. místo Klára Hanušková

2. místo Barbora Štyksová

3. místo Martina D ´Arrigo

4. místo Karolína Židelová

5. místo Zoe Formanová

6. místo Anna Manišová

Kategorie 6. - 9. třída:

1. místo Kristina Yaroshenko

2. místo Elena Hrnčířová

3. místo Miruna Ialina

 

 

 

 

 

 

Ukázka kroužku Předškoláček

Po velikonočních prázdninách jsme uspořádali pro rodiče dětí, kteří navštěvují kroužek Předškoláček, ukázkovou hodinu. Děti se senzačně předvedly, jak jsou připravené k zápisu do 1. třídy. Nezapmněli jsme i ukázat, jak si "hrajeme". Děkuji rodičům za účast a také, že se zapojili do aktivit společně s dětmi.

Vedoucí kroužku Helča.

Cesta za zajíčkem 2024

Na zelený čtvrtek tradičně pořádáme velikonoční akci Cesta za zajíčkem na Turoldu v Mikulově. Zúčastnilo se na 250 dětí! Děti měly za úkol najít a obejít 7 stanovišť a plnit úkoly za různé odměny. Jakmile děti splnily všechny úkoly, vydaly se hledat zajíčka, od kterého dostaly krásně zdobené perníkové vajíčko. Zajíček se těší příští rok na viděnou!

Gymnastické závody Zaječí

V sobotu 16. března 2024 jsme se zúčastnili gymnastických závodů v Zaječí. Za DDM Mikulov se zúčastnilo 14 dívek. Soutěžilo se v přeskoku na bednu, prostná, hrazda, lavička a kladina. Všem dívkám děkujeme za vzornou reprezentaci a krásná medailová umístění.    

Výsledková listina

Kategorie rok 2017

1. místo Natalia Bačová

2. místo Klaudie Ledvinová

Kategorie rok 2016

1.místo Naomi De Rosa

2. místo Ester Řešilová

Kategorie rok 2015

1. místo Karolína Židelová a Barbora Štyksová

Kategorie rok 2014

2. místo Martina D´Arrigo

Kategorie rok 2013

2. místo Elena Hrnčířová

3. místo Tereza Žvátorová

Kategorie rok 2011

1. místo Kristina Yaroshenko

2. místo Eva Feigertová

Kategorie rok 2010

1.místo Miruna Ialina

 

Krajské kolo NERFLigy v Mikulově

Když se řekne nerf nebo nerfky, představíme si pistolky na pěnové šipky, avšak když se řekne NERFLIGA, mnozí z nás nevědí, že tato sportovní soutěž existuje. Jak se tento sport hraje? Úkolem tříčlenného týmu je trefit terč a získat tak bod. Z městských kol turnaje postupují vítězové do krajských kol.

DDM Mikulov, jako krajský koordinátor NERFLIGY, uspořádal druhý ročník, který se uskutečnil 9. března 2024 ve Sportovní hale v Mikulově. Krajského turnaje se zúčastnilo celkem 13 týmu v kategoriích Mini, Mladší a Starší.  Utkaly se týmy ze Strážnice, Pohořelic, Drnholce, Znojma, Veselí nad Moravou a Mikulova.

Všechny týmy hrály skvěle! Z prvního a druhého místa dané kategorie si vybojovaly postup do národního kola, které se uskuteční v Bruntále. Blahopřejeme!

Výsledková listina:

Kategorie Mini

1. místo DDM Veselí nad Moravou

2. místo SVČ Pohořelice

3. místo SVČ Znojmo

4. místo   Drnholec 

5. místo DDM Mikulov

 

Kategorie Mladší

1.místo DDM Mikulov

2.místo SVČ Pohořelice

3. místo SVČ Znojmo

4. místo Drnholec

 

Kategorie Starší

1.místo SVČ Pohořelice    

2.místo SVČ Znojmo

3. místo DDM Strážnice

4. místo DDM Mikulov

Děkujeme vedoucím, rozhodčím a městu Mikulov za finanční podporu.

Gymnastická přípravka

Dne 19. 2. 2024 a 8. 3. 2024 jsme pořádali gymnastickou ukázku nejmenších pro rodiče. Děkujeme všem, kteří přišli děti podpořit. Přes pracující trému a spoustu upřených pohledů, se dětem ukázky bravurně povedly a kažé dítě něco ukázalo. Ukázka probíhala na koberci, lavičce a v závěru se skákalo na bednu. Každý závodník si odnesl domů diplom a odměnu :)

Maškarní karneval 2024

V sobotu 17. února jsme v hotelu Galant Mikulov uspořádali maškarní karneval ve spolupráci s Jiřím Hadašem na téma Pojďte s námi do pohádky. Sešlo se na 160 dětí v úžasných maskách. Děkujeme Městu Mikulov za spolufinancování, sponzorům Mikro Trading a.s. a Bosch s.r.o.

Děkujeme za hojnou účast.

Kurz keramiky pro dospělé

Ve čtvrtek 25. ledna jsme zahájili kurz keramiky pro dospělé pod vedením paní Porubské.

Příjemný aktivní odpočinek od denodenních činností.

zobrazeno 1 – 12 z 22