2022/2023

LPT NERF 2023

Nerf tábor je založen na bojových hrách s pěnovými šipkami, nácvikem taktiky a turnajích ve skupinách. O akční dobrodružství nebyla nouze. Kluci si zahráli mnoho společenských a sportovních her, naučili se vycházet s teamem, vymýšlet strategie, ale také být nápomocný a oporou pro ostatní kamarády z táboru. Užili jsme si v rámci jednodenního výletu do Znojma NERF hry v Infinity Laser Game.

LPT Taneční 2023

V pondělí 7. srpna 2023 začal LPT Taneční pod vedením Lary Příbramské a Gabči Jurčekové. Dívky byly rozděleny do dvou skupina a nacvičovaly své choreografie, které předvedly v pátek v Kině Mikulov pro své nejbližší i příznivce DDM Mikulov. V kině proběhlo i vyhlášení soutěže v BATTLE. Všichni jsme si tábor skvěle užili do poslední minuty!

LPT Ostrov pokladů 2023

První den jsme rozdělili děti do 2 posádek, hledali jsme ingredience k výrobě bomby. Po štafetovém výkonu museli přenést člena posádky a dokončit úkol. V úterý jsme slaňovali mezi stromy a luštili tajnou zprávu. Děti měly za úkol sehnat jídlo pro svoji posádku. Zraněnou posádku musely dostat do bezpečí přes překážky. Ve čtvrtek jsme navštívili koupaliště Březí a poslední den byl zakončen hledáním pokladu.

LPT Super Mario 2023

Svět Super Mária ožil u nás na Domečku. V první části jsme si hráli na instalatéry a snažili se cokoliv pořešit a postavit. V dalších dnech jsme se přenesli do Houbového království. Stavěli jsme, malovali a tvořili s motivy známe hry a filmu. Doplnili jsme historii tohoto fenoménu. Perfektně jsme se bavili a užili si každý den, závěr jsme zakončili párty oslavou.

LPT Dívčí klub 2023

Dívčí klub jsme začaly vyráběním butonů se jmény, vylévaly jsme mýdlovou hmotu do forem a děti měly rozpoznat aromatické vůně. Dalším dnům jsme se věnovaly výrobě naušnic z macrame, dívky si vyráběly deníky, do kterých si zaznamenaly i recepty, dle kterých ve čtvrtek vařily 3 jídla. Naučily se základy šití dle předlohy. Tábor se skvěle vydařil a všichni si to velmi užili.

LPT Domeček v přírodě 2023

Náš Domeček se v tento tábor vždy přenáší do krás přírody. Děti čekaly výšlapy do okolí, kde měly připravený program s odborníky CHKO Pálava. Tímto jim velmi děkujeme za skvěle připravený program! Děti navštívily Růžový vrch, poznávaly faunu a flóru Svatého kopečku, pozorovaly včely a také navštívily Strakatý dvůr Jany Veselské. Táborníci si po celý týden tvořili hmyzí domeček a vlastní deník Domečku v přírodě.

Pobytový tábor Olešná 2023

Našimi oddílovými vlaky jsme pomyslně projeli všechny kraje ČR. V některých krajích proběhlo zastavení a prozkoumání, jiné jsme projeli rychlíkem. Ač jsme soutěžili, kdo získá nejvíce krajů (vagónů) a máme i vítěze, nikdo není nakonec poražený, neboť ty vagóny zážitků si odváží každý z nás. Bylo to moc fajn. Děti byly nápadité a ty scénky, které vymyslely, bychom vám přáli vidět. Namísto klasických vlajek si děti vyrobily oddílové lokomotivy, za které připojovaly vlaky z krajů, které získaly. Za získaný kraj si ještě setřely políčka ze stírací mapy ČR a objevily tak další zajímavosti. Týmy se pojmenovaly Barbie Team a Géniové. Poznali jsme nové kamarády, hodně jsme se nasmáli, dokázali jsme si udělat i srandu sami ze sebe a tím náš tábor zpestřit. Slunečné dny jsme prožili hlavně venku. Šipkovaná, sportovky na hřišti, „puťák“ k průzkumu okolí, hry v lese a k výletům do Nového Města na Moravě. Večerní program byl hodně v režii dětí – TV Olešná, aneb zprávy z krajů, které tým získal. Děti vymyslely reportáže, scénky a vyrobily si i rekvizity. Nechyběl karneval z vlastnoručně vyrobených masek, vědomostní hra AZ kvíz, Kufr, ani Myš a Myšák Olešné nebo Olešná má talent. Zažili jsme spolu intenzivní týden, na který budeme rádi vzpomínat. Viděli a poznali jsme zase něco nového a nakonec i to počasí nám vyšlo. „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“ (Albert Einstein)

LPT Fantastická zvířata 2023

LPT Fantastická zvířata ovládla začarovaný Domeček Bradavice od pondělí 24. července. Kouzelný klobouk slavnostně rozdělil děti do dvou kolejí: Mikolsvár a Brezimor. Spolužák Mlok Scamander pro nás přichystal úkoly a záhady, které musíme každý den splnit, abychom se za ním dostali do New Yorku! Školník Filch nám poslal zprávu o přemnožených pavoucích a my měli utkat pevnou pavučinu, abychom pochytaly pavouky. Zahráli jsme si hry na Ohnivou lávu, Dobývání hradu, Osiřelý pařát, Runy - najdi zašifrovaná písmena a vylušti hádanku a mnohé další hry. Děti si vyrobily vlastní vlajky svých kolejí, butony se jmény čarodějů, vymyslely si školní řád a pokřik pro jednotlivé koleje. Držíme dětem palce, aby všechny úkoly zvládly a dostaly se za svým spolužákem Mlokem Scamanderem!

LPT Pokémoni 2023

V pondělí 17. července odstartovaly Pokémoni a Jupm & Drum Fit netradičně příměstské tábory výletem na Hradební pondělí do historického města Znojmo. Zažili jsme zábavné vystoupení žongléra s jeho DJ, jízdu na ponících, vystoupení sokolníků, střelbu z luků a procházku městem. Následující dny jsme si vyráběli vlastní karty a Pokébally, hráli mnoho her na téma Pokémoni, sběratelé si mohli mezi sebou směňovat karty a ukazovat si své vzácné sbírky. O zábavu nebyla nouze!

LPT Jump & Drum Fit 2023

Současně s táborem Pokémoni probíhal příměstský tábor Jump & Drum Fit. Společně jsme užili výlet vlakem na Hradební pondělí do města Znojmo. Na výletě jsme vyzkoušeli nejrůznější sportovní disciplíny a prošli si krásné historické město. Od úterý nás čekaly sportovní hry a také mnoho sportovních disciplín nejen v přírodě a u nás na Domečku, ale také na ZŠ Hraničářů a Gymnáziu, čímž velmi děkujeme vedení za poskytnutí prostor. V červenci nás ještě čeká LPT Fantastická zvířata, pobytový tábor v Olešné a v srpnu dalších osm příměstských táborů v Mikulově.

LPT Rukodělný 2023

V pondělí 10. července začal Rukodělný tábor. Zahájili jsme ho výrobou butonů s jmenovkami. Vylévali jsme mýdla do forem, tvořili flakónky roll-on, děti si před výrobou zahrály hru na rozpoznávání aromatických vůní. V úterý nás čekal výšlap na Svatý kopeček - výtvarný plenér v přírodě pod vedením Nikol Struhárové. Děti si namalovaly a dotvořily z přírodnin dva výkresy a jeden na malířské plátno (Nikol nám od nového školního roku povede výtvarné kroužky Paletka a Výtvarníček). Středa patřila výrobě v dílně - šperkovnice, vázičky a příprava na makramé výrobky. Ve čtvrtek a pátek si děti vázaly košíčky, navlékaly korálky přátelství, vyráběly hrníčky za pomocí sublimace a malovaly akrylovými barvami na plátěnou taštičku na krk.

LPT Sportovní 2023

Od 10. července si velcí sportovci tělem i duší užili Sportovní tábor u nás na domečku a v přírodě. Čekalo je mnoho krásných sportovních disciplín. Hodně zábavy pak doplnily táborové hry. Na konci tábora děti dostaly medaile, diplomy, společné fotografie a dárečky od DDM Mikulov.

zobrazeno 1 – 12 z 40